Rio! - Reisverslag uit São Paulo, Brazilië van Frank Well - WaarBenJij.nu Rio! - Reisverslag uit São Paulo, Brazilië van Frank Well - WaarBenJij.nu

Rio!

Door: Frank van Welll

Blijf op de hoogte en volg Frank

02 Augustus 2011 | Brazilië, São Paulo

Ik ben inmiddels een paar dagen(sinds vrijdag) in Rio de Janeiro. We zaten t/m gisteren in een hotel met de hele groep van IBS. Gisteren zijn we naar een hostel twee straten verderop verhuisd. Het is helaas wel even afkicken. Van de schone handdoeken, goede bedden en eigen badkamers zijn we geswiched naar een kamer voor 12 man, een badkamer voor 36 man en "schone" handdoeken die er nog steeds vies uit zien. Gelukkig is er in Rio genoeg te doen en zitten we amper op onze kamer. We zitten in Copacabana dus we zijn al een paar keer naar het strand geweest. Verder zijn we naar het Jezus beeld geweest vanwaar je een heel mooi uitzicht hebt over Rio. Eenzelfde soort uitzicht heb je vanaf Sugerloaf Mountain (de berg voor de kust van Rio). Het beste uitzicht heb je echter vanuit een vliegtuig op 3000 meter hoogte. Uit dat vliegtuig heb ik afgelopen zondag geskydived. Voor de mensen die niet precies weten wat skydiven is: je gaat met een klein sportvliegtuigje naar 3000 meter hoogte en vervolgens spring je eruit. Je hebt dan een vrije val van ongeveer 40 seconden. Dan gaat de parachute open en vlieg je nog een paar minuten door de lucht. Gelukkig hoefde ik dit niet alleen te doen, maar zat ik vast aan een man die het al 2000 keer gedaan heeft. Het was echt het vetste wat ik ooit gedaan heb. Ik heb er ook een dvd'je van. De man waarmee ik sprong had een handcam en filmde mij in het vliegtuig en tijdens de sprong. Het uitzicht was echt geweldig en het was natuurlijk ook een enorme kick om te doen. Ik zat samen met Lieke in het vliegtuig. Toen we bijna op 3000 meter hoogte zaten, waar het ijskoud was en we naast een open deur zaten zei ze tegen mij: "Ik heb eigenlijk wel trek in een biertje". De paar zenuwen die ik voelde waren direct over door het lachen!

De rest van de tijd heb ik doorgebracht met stappen, uiteten gaan en de stad verkennen. We zijn ook nog naar een hele lange trap geweest die door iemand helemaal met tegeltjes is "beplakt". De reden dat hij dat gedaan heeft is dat de buurt waarin deze trap ligt niet zo best is. Om het op te vrolijke en toeristen te trekken heeft hij de trap opgevrolijkt. De tegeltjes heeft hij van allemaal verschillende mensen gekregen. Er waren ook een aantal tegeltjes van amsterdam, molens en andere Nederlandse dingen dus er zijn blijkbaar ook een paar Nederlanders geweest die hem geholpen hebben.

Vanaf gaan we stappen en morgen gaan we of naar een favela (krottenwijk) of weer naar het strand. Donderdag vertrekken we uit Rio en gaan we naar Ilha Grande (een heel mooi eiland in de buurt van Rio).

Tchau Tchau!

• 04 Augustus 2011 - 02:01

Ibs:

Heb jij geskydived joh? Vertel je nou nooit over

• 04 Augustus 2011 - 18:16

Caroline:

Ha die Frank,

Wij zijn net terug van vakantie, dus ik dacht even lezen wat Frank allemaal uitspookt. Hard werken, lees ik wel !!!!!!! Veel plezier nog daar.

Liefs Caroline & family

• 05 Augustus 2011 - 07:56

Irma:

Nou Frank, je verhaal wordt nu wel spannender. Zal inderdaad best een hele ervaring zijn zo'n sprong vanuit het vliegtuig en dat je moet wennen aan je nieuwe 'frisse' onderkomen kan ik me goed voorstellen. Alleen maar slapen in dit soort hostels en dan gauw weer weg! Liefs

Frank

Ik ga drie weken onderzoek doen in São Paulo met een groep studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na het onderzoek ga ik samen met Pieter, Nikki en Lisanne rondreizen in Brazilië. We zullen eerst naar Rio de Janeiro gaan, daarna naar Foz do Iguaçu, Salvador en Natal. We eindigen weer in São Paulo waar we op 23 augustus weer het vliegtuig naar Nederland pakken.

Actief sinds 05 Juli 2011