Lang verwachte tweede verslag - Reisverslag uit São Paulo, Brazilië van Frank Well - WaarBenJij.nu Lang verwachte tweede verslag - Reisverslag uit São Paulo, Brazilië van Frank Well - WaarBenJij.nu

Lang verwachte tweede verslag

Door: Frank van Welll

Blijf op de hoogte en volg Frank

21 Juli 2011 | Brazilië, São Paulo

Excuses voor het uitblijven van het reisverslag. We zijn continu met van alles bezig en dan schiet het schrijven op m'n blog er snel bij in.

Sinds het vorige verhaal zijn we enorm opgeschoten met ons onderzoek. We zijn bij heel veel interessante bedrijven en personen langs geweest om interviews met ze te houden. Zo zijn we bijvoorbeeld bij Heineken, Walmart en een belangrijke blogger geweest. Voor de komende werkdagen staan er nog heel wat afspraken op de plannen. Volgende week gaan we bevoorbeeld naar Sara Lee en Kraftfoods. Als we geen interviews hebben, werken we de interviews uit of proberen we nieuwe afspraken te maken. We gaan meestal met z'n tweeën of drieën naar afspraken i.v.m. de veiligheid en omdat we zo tegelijkertijd vragen kunnen stellen en aantekeningen kunnen maken. De meeste mensen die we interviewen spreken gelukkig engels, maar sommige spreken alleen Portugees. Gelukkig is er een student die ook in Rotterdam studeert, maar nu bij z'n ouders in São Paulo is die dan met ons mee gaat. Wij zitten er dan een beetje voor jan lul bij omdat hij het hele interview doet, maar het werkt wel erg goed.

Verder wordt er natuurlijk ook nog genoeg lol gemaakt. Zo hadden we afgelopen vrijdag een borrel bij Heineken. Brazilianen zijn erg open en informeel dus je raakt erg makkelijk met mensen aan de praat. Met een biertje op gaat het nog wat makkelijker dus het was erg gezellig. Na de borrel zijn we met een aantal naar Hooters gegaan waar we onbeperkt chicken wings hebben gegeten en wat biertjes gedronken hebben. Vervolgens wilden we nog naar een bar.Het nadeel van Sao Paulo is dat je overal erg veel moet betalen om binnen te komen. Prijzen beginnen vanaf 40 reais (ongeveer 20 euro) voor mannen en 20 reais voor vrouwen. De meeste clubs zijn nog veel duurder. Soms betaal je een hoog bedrag om binnen te komen, maar kun je daarna voor het zelfde bedrag "gratis" drinken. Omdat een aantal van ons erg moe was en de prijzen dus vrij hoog zijn, zijn we toch maar terug gegaan naar het hotel. Omdat er natuurlijk wel gestapt moet worden gaan we vanavond, morgenavond en vrijdagavond naar verschillende bars en clubs.

Zaterdag zijn we naar het strand geweest. Hiervoor moesten we eerst met de metro naar het einde van de metrolijn en vervolgens nog 1,5 uur met de bus. Het was het echter allemaal absoluut waard! Het stadje dat aan het strand ligt zag er echt een beetje uit zoals je een Braziliaans stadje voor je ziet. Erg kleurrijk en met een prachtig strand. We zijn direct het water in gedoken, maar werden al snel teruggefloten omdat de stroming te sterk zou zijn. Wij eigenwijze Hollanders vonden natuurlijk dat we wel goed genoeg konden zwemmen, maar er kwamen meteen wat bezorgde beachguards naar ons toe gezwommen om er zeker van te zijn dat we veilig terug zouden kunnen komen. Iets wat natuurlijk geen probleem was ;). De rest van de dag hebben we gevoetbald met de lokale bevolking totdat ik zulke grote blaren op m'n tenen had dat ik niet meer verder kon. We hebben ook nog genoten van kokosnoten met cachaça (een soort rum) en een pizza waar we maar liefst 26 euro voor moesten lappen.

Zondag hebben we weer lekker lui aan het zwembad gelegen en wat was gedaan. De laundry service in het hotel is echt belachelijk duur dus we wassen het meeste met de hand in het bad. Het ziet er niet uit, al die onderbroeken op de balkons van een 5 sterrenhotel, maar dan moeten ze het maar niet zo duur maken. Ik heb wel wat overhemden naar een laundry store gebracht. Daar betaal je iets minder, maar nog steeds idioot veel (60 euro voor 10 kledingstukken). Het geld vliegt echt m'n portemonnee uit hier. Alles is hier veel duurder dan in Nederland.

Verder moet ik nog even iets grappigs vertellen voor degene die niet naar alle spam van Nikki geluisterd hebben om op haar blog te kijken. We hebben hier een Braziliaanse simcard en dus een Braziliaans nummer. Nikki wilde testen of die van haar werkte dus ze belde mij. Op dat moment ging mijn telefoon af en stond er dat mijn ouders mij belden. Maar wat bleek nou, Nikki heeft precies het telefoonnummer van mijn ouders huis! Echt bizar. Denk dat ik nog eens een keer de kans daarop ga berekenen...

Ik denk dat ik zondag m'n volgende blog ga schrijven. Groetjes aan iedereen in Nederland!

• 21 Juli 2011 - 10:21

Malon:

Leuk om te lezen Frank, en eindelijk weer een update! We zullen je missen morgen in Nijmegen, maar zo te zien heb jij het daar hartstikke goed naar je zin! X

• 22 Juli 2011 - 21:42

Ellen:

Man man wat moet jij het geweldig hebben. Leuk je verhalen te lezen.

• 23 Juli 2011 - 15:42

Opa:

Dat is een prima verslag en laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Oma en ik zijn nu weer helemaal bij. Veel plezier.Oma vindt wel dat je niet te veel risico moet nemen in zee. Maar dat wist je al wel. Bay.

• 24 Juli 2011 - 15:48

Irma :

Leuk dat je nu wat meer hebt geschreven. Het is dus helemaal super daar, maar ook behoorlijk duur. Misschien toch nog maar even naar huis bellen voor een extra kredietje?! Ik blijf je volgen Frank. Heel veel plezier en succes met het onderzoek. Liefs